Saturday, June 23, 2012

oyster sesong i Japan


oyster sesong i Japan

Japan har fire svært forskjellige årstider og alle har sin spesielle favoritt. Er somrene varme og klissete, vintrene er kalde og snørike. Våren og høsten er begge store endringer, og du kan se det overalt.

En flott ting om Japan, fire AOS sesonger er at det er sesongmessige mat! Det er en sesong for omtrent alle slags mat tenkelige. Vinteren er Oyster sesongen. Noen sier at du bare spiser østers i R måneder. I Japan er det lignende ordtak, Äúdo ikke spise østers etter cherry blossom (april), AU. Det betyr de beste månedene å spise østers er januar, februar, mars, april, september, oktober, november og desember. Selvfølgelig "R Rule" gjort mer fornuftig i dagene før moderne kjøling. I dag, de fleste erkjenner at østers kan spises året rundt uten noen problemer.

På høsten, dvs. fra nå til mars, begynner du å se østers i sesongen igjen. Det er Kaki (østers) sesongen. Det er en herlig godbit som heter Kaki-yngel, frityrstekt østers. En av de beste måtene å nyte østers i Japan er i Kaki nabe (oyster stuing). Kaki Shigureni Chazuke, ulmet Uramura østers og fersk ingefær kvalt i en tykk, søt soya saus servert på en skål med ris, ville være ditt valg hvis appetitten er liten. Dette er et lett måltid, men det gir deg en fin boost av energi i sommervarmen.

Den mest kjente japanske østers i USA er, Äúkumamoto østers, AU. Kjøttet er plumpe og saftige. Smaken er ren, rik og briny. Skallet er liten, men har en dyp kopp som er riflet og skulpturelle. Historien om Kumamoto østers er veldig interessant. 50 år siden, begynte japanske østers kultivatorer eksport Kumamoto østers til California, drømmer om å utvikle virksomheten. Imidlertid oppdaget amerikanerne at de kunne dyrke Kumamoto østers i California, noe som førte til billigere og friskere innenlandske Kumamoto østers. Dette forårsaket forsvinningen av Kumamoto østers dyrking i Japan. Nylig begynte japansk folk som hadde spist Kumamoto østers i USA skaper en etterspørsel etter Kumamoto østers i Japan. Så startet Kumamoto prefecture dyrke Kumamoto østers og forhåpentligvis vil den være på markedet denne sesongen.

Den Kumamoto østers er en eksotisk miniatyr utvalg av det som kalles the Pacific eller japansk østers. Kumamotos avvike fra sine nordlige fettere på flere måter: De har en overlegen smaken, er mindre, dypere cupped, har en lengre holdbarhet, og er alltid i sesongen.

Kumamotos fra Tillamook Bay er mildt fruktig og søt med en rik smør-krem tekstur. Deres størrelse, tekstur og smak gjør dem til en favoritt av halv-skall kjennere, og det beste valget for-første-gang østers opplevelse.

På grunn av etterkrigstidens industriell forurensing, ble Kumamotos utryddet i sitt eget farvann. Pacific Northwest bønder har holdt arten i live. Det er nå Kumamoto østers restaurering prosjekter i Japan.

Når japanske folk spiser ferske østers, serverer de dem med Ponzu saus (sitronsyre eddik saus) kalt, Äúsugaki, AU som Äúcooks, AU østers.

Østers, er lett fordøyelig og inneholder en utmerket balanse mellom ernæring. I vestlige land er østers kalt «Milk of the Sea", fordi østers er like næringsrik som melk. Nyere studier har imidlertid avdekket at den velsmakende muslinger er enda mer rik på ulike næringsstoffer enn melk. Følgende er en liste over bemerkelsesverdige næringsstoffer i østers. - Glykogen Glykogen er et karbohydrat lagres i animalsk vev og blir glukose når absorbert av mennesker for å gi energi. Inntaket av glykogen styrker funksjon av leveren.

Proteinet i østers inneholder noen aminosyrer som glutaminic syre, cystein og taurin etc. Disse aminosyrene kan sever å nøytralisere gift, og eliminere giftige stoffer fra kroppen. - Vitaminer og mineraler Østers inneholder vitamin B1, B2, B6, B12 og C. sink, en forutsetning for menneskelig vekst, god blodgjennomstrømning og seksuell modenhet, er også til stede. Kalsium, jod, og jern er også rikelig i østers. I tillegg til disse rikelig med næringsstoffer, østers er lettere å bli fordøyd enn andre skalldyr, så de er lett absorberes av barn og eldre.

Miyagi Prefecture leveres 70 prosent av Japan, AOS frø østers før lider omfattende tsunami skader. Andre prefekturer er nå desperat å sikre ungdoms østers, som sommeren er sesongen for å henge dem flyter i havet.

I japansk havbruk, er østers festet til linjer suspendert fra flytende bambus eller tre flåter. Flåtene tillate tredimensjonale bruk av havrommet for tette dyrking og kan flyttes for å unngå røde tidevann og parasitt konsentrasjoner. Men de er utsatt for skade fra tyfoner. I Miyagi Prefecture, var de fleste flåter senket eller bæres på havet av dei 11 mars tsunamien.

Den Sanriku regionen Japan er en av de mest berømte østers voksende områdene i verden, og to ganger i det siste, har de hjulpet østers menn i Frankrike repopulate deres lager etter sykdommen hadde tørket den ut. Nå, etter tsunamien, er den franske returnerer favør. Men japanerne er i et kappløp mot tiden i at de trenger å få sine østers gårder gjenoppbygd innen midten av sommeren, som er når de har spyttet sett (når østers larvene slippes og se etter et hus).

Kilder:

No comments:

Post a Comment

  • Read this blog in another language